Web Analytics Made Easy - Statcounter

یوسفعلی میرشکاک در نشست نقد و بررسی کتاب «شمعدانیها» ضمن بیان این‌که قالب اشعار در روزگار آینده رباعی خواهد بود، گفت: رباعی، برخلاف دیگر قالب‌های اشعار، متعلق به شعر فارسی است و اعراب نتوانستند از آن بهره ببرند.

به گزارش ایران اکونومیست و به نقل از روابط عمومی حوزۀ هنری، یوسفعلی میرشکاک در آیین نقد کتاب «شمعدانی‌ها»، شامل گزیده رباعیات سال‌های ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۹ میلاد عرفان‌پور که ۳۰ خرداد از سوی مرکز آفرینش‌های ادبی در سالن طاهره صفارزاده حوزه هنری و با اجرای محمود حبیبی‌کسبی برگزار شد، اظهار کرد: رباعی در روزگار ما از ساحت رباعی خارج شده و هایکو و تقلبی شده اما در این کتاب با رباعی‌هایی مواجه هستیم که مانا و ماندگار خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان این‌که بسیاری رباعی گفتند، اما مانایی نداشت، گفت: رباعی، برخلاف دیگر قالب‌های اشعار، متعلق به شعر فارسی است و اعراب نتوانستند از آن بهره ببرند.

میرشکاک همچنین بیان کرد: اگر تمدن بشری مجالی برای ادامه داشته باشد، قالب اشعار در روزگار آینده رباعی خواهد بود، زیرا دیگر انسان امروزی مجال مصراع طولانی ندارد.

این شاعر سپس گفت: البته هر اندازه سرودن رباعی در این روزگار ممکن می‌شود، قالب دوبیتی محال خواهد بود و جز باباطاهر دیگر هیچ هماوردی ندارد. شاید دلیل متولد نشدن دوبیتی این باشد که خاستگاه این قالب شعری عاطفۀ انسان است که حضرت حق اعطا کرده است و دیگر به کسی نداده است.

میرشکاک با بیان این‌که در رباعی‌های عرفان‌پور با ایماژهای اغلب معطوف به معنا روبه‌رو هستیم، اظهار کرد: رباعی‌های تصویری، مانایی و جذابیت خاصی دارند.

میرشکاک یکی دیگر از خصوصیات رباعیات میلاد عرفان‌پور را ارتباط پیدا کردن عام و خاص با این اشعار دانست و گفت: رباعیات شاعران معاصر دیگر، بیشتر برای خواص بود و عامه‌مردم‌فهمی از آن پیدا نکردند.

او یکی دیگر از ویژگی‌های رباعیات کتاب «شمعدانیها» را بهره‌گیری از ایماژهای زیبا و روایت واژگون عنوان کرد.

این پژوهشگر با بیان این‌که امروزه نمی‌توان انتظار جریان‌سازی را در عرصۀ شعر داشت، گفت: قالب اصلی شعر کهن فارسی ابتدا قصیده و سپس غزل بود ولی امروز با خلق شاهکارهایی از جمله در اشعار عرفان‌پور، رباعیات برای جامعه جاذبه‌دار شده‌اند و این قالب به زودی پرطرفدارترین میان شاعران و مخاطبان می‌شود.

مرتضی امیری اسفندقه، منتقد ادبی نیز در ادامه با اشاره به رباعیات موفق عرفان‌پور در کتاب «شمعدانیها» بیان کرد: میلاد به واقع شاعر ادبیات انقلاب است. عرفان‌پور از بهترین رباعی‌سرایان معاصر است که راه رباعی‌سرایان بزرگی چون قیصر امین‌پور، سیدحسن حسینی، بیژن ارژن و ایرج زبردست را ادامه می‌دهد.

او درباره قالب رباعی گفت: بیدل دهلوی شاعری بود که نخستین و آخرین شعرش را رباعی گفت.

امیری اسفندقه با اشاره به اشعار عرفان‌پور بیان کرد: میلاد جای رباعیات قیصر را پر می‌کند و حتی به آن می‌افزاید. رباعی قالب شعر امروز و فردا است و قالبی است که عام و خاص با آن ارتباط برقرار می‌کنند.

میلاد عرفان‌پور، سرایندۀ مجموعه رباعی «شمعدانی‌ها» نیز در این نشست تاکید کرد: اگر جذابیتی در رباعیات من وجود دارد، لطف حق است و به لحظه‌هایی اختصاص دارد که خداوند دست شاعران را می‌گیرد تا بخشی از ملکوت خود را نشان دهد.

براساس این خبر، «شمعدانی‌ها» شامل ۱۷۷ رباعی از میلاد عرفان‌پور است که او در سال‌های ۸۳ تا ۹۹ سروده و در کتاب‌های از شرم برادرم، پاییز بهاری‌ست که عاشق شده است، پادشهر، جشن فراموشی‌ها، ناخوانده، از آخر مجلس، بی‌خبری‌ها، درباره تو، راهبندان، تماشایی و دوستش داشته باش هم منتشر شده‌اند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: یوسفعلی میرشکاک ، میلاد عرفان‌پور ، رباعی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: یوسفعلی میرشکاک میلاد عرفان پور رباعی یوسفعلی میرشکاک میلاد عرفان پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۸۹۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۲۵۷۶ قلم کالای آرایشی و بهداشتی تقلبی در مشهد

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: در بازرسی‌های صورت گرفته در فروردین ماه امسال تعداد ۲۵۷۶ قلم کالای آرایشی و بهداشتی غیرمجاز و تقلبی فاقد صلاحیت مصرف انسانی در سطح عرضه به ارزش تقریبی ۴ میلیارد ریال کشف و ضبط شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، علی روحبخش در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد با هدف تأمین، نظارت و ارتقای کیفی و کمی خدمات دارویی، غذایی، آرایشی، بهداشتی، طبیعی، سنتی، ملزومات و تجهیزات مصرفی پزشکی در 7 حوزه مدیریت نظارت بر امور دارو و مواد تحت کنترل، مدیریت نظارت بر مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، اداره تحقیق و توسعه، اداره نظارت بر فرآورده‌های طبیعی، سنتی، مکمل و شیرخشک، مدیریت نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی، مدیریت آزمایشگاه کنترل غذاودارو و مدیریت امور اجرایی فعالیت می‌کند.

وی تصریح کرد: در فروردین ماه امسال بیشترین تمرکز حوزه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر اجرای مأموریت‌های محوله در طرح نوروزی 1403 بود و در این ایام مدیریت نظارت بر امور دارو و مواد تحت کنترل به منظور خدمت رسانی هر چه بهتر به زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی علاوه بر فعالیت 126 داروخانه شبانه روزی در سطح دانشگاه، تعداد 36 داروخانه روزانه مجاور حرم مطهر رضوی هم به متقاضیان خدمات شبانه روزی ارائه کردند.

معاون غذاودارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در این ایام روزانه 5 تیم بازرسی 2 نفره متشکل از کارشناسان این معاونت طبق برنامه ریزی انجام شده، فعال بودند و در طول این مدت تعداد 1227 بازرسی در ساعات مختلف شبانه روز از داروخانه های تحت پوشش این دانشگاه صورت گرفت و تخلفات داروخانه‌ها هم مورد پیگیری قرار گرفت که اقدامات قانونی لازم در حال انجام است.

روحبخش با بیان اینکه 33 شرکت توزیع دارو به صورت آنکال به داروخانه‌های تحت پوشش دانشگاه خدمت رسانی کردند، خاطرنشان کرد: در فروردین ماه امسال و طی 14 بازرسی انجام شده از شرکت‌های فوق، نظارت همه جانبه بر عملکرد صحیح این شرکت‌ها در خصوص توزیع دارو صورت پذیرفت و ثبت فاکتورهای ارسالی هم در سامانه ttac انجام شد.

وی اضافه کرد: با توجه به فعالیت شبانه روزی 61 بیمارستان در حوزه دانشگاه و همچنین نظارت بیشتر بر عملکرد داروخانه داخلی بیمارستان، بازرسی‌های متعددی از واحدهای مربوطه انجام و کمبودهای دارویی تا حد امکان مرتفع شد.

معاون غذاو دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه کارشناسان این معاونت همه‌ روزه پاسخگوی تماس‌های مردمی با سامانه تلفنی 190 هستند، بیان کرد: در این تماس‌ها موضوع کمبودهای دارویی و همچنین برخی از سوالات در خصوص نحوه مصرف انواع داروها مطرح می‌شود و کارشناسان حوزه غذا و دارو پاسخ این سؤالات و راهنمایی‌های لازم به افراد تماس گیرنده داشتند و در همین خصوص به 5543 تماس تلفنی مردمی در ماه گذشته پاسخ داده شد.

روحبخش در خصوص فعالیت‌های مدیریت  نظارت بر فراورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذاودارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: این حوزه مدیرتی کنترل و نظارت همه جانبه بر مراکز تولید مواد خوراکی، آشامیدنی دارد تا محصولی که در اختیار مصرف کننده قرار می‌گیرد سالم و مورد تأیید باشد؛ در همین خصوص بیش از 171 مورد بازرسی از کارگاه‌ها و کارخانجات تولیدی مواد غذایی و بیش از 93 مورد نمونه ارسالی به آزمایشگاه کنترل غذا و دارو ارسال شد، ضمن اینکه تعداد 93 گواهی بهداشتی صادرات مواد غذایی هم در طی یک ماه اخیر صادر شده است.

وی افزود: اداره نظارت بر فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی در نخستین ماه سال جاری تعداد 97 مورد بازدید از واحدهای عرضه کننده فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی اعم از داروخانه‌های فروشگاه‌های عرضه لوازم آرایشی و بهداشتی و غیره داشته که در طی این بازدیدها تعداد 2576 قلم کالای آرایشی و بهداشتی غیرمجاز و تقلبی فاقد صلاحیت مصرف انسانی در سطح عرضه به ارزش تقریبی 4 میلیارد ریال کشف و توقیف شد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن اشاره به فعالیت‌های اداره تحقیق و توسعه این معاونت، تصریح کرد: مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم معاونت غذا و دارو در فروردین ماه امسال به 1364 تماس تلفنی مردمی با سامانه 190 پاسخ داد و واحد آمار و توسعه این معاونت هم مسئولیت جمع‌آوری، ارسال و بارگذاری کلیه اطلاعات و آمار مدیریت‌های تحت پوشش این معاونت در سامانه فرابر عهده‌دار بود؛ همچنین این واحد مسئولیت جمع‌آوری عملکرد مدیریت‌های تحت پوشش معاونت و تهیه گزارشات مربوط به ستاد سفر نوروزی و همچنین پاسخگویی به هرگونه ابهامات موجود در مکاتبات و گزارشات ارسالی را نیز بر عهده داشت.

روحبخش تأکیدکرد: در طی یک ماه اخیر 1227 مورد بازدید از داروخانه‌ها صورت پذیرفته و در کنار آن به شکایت واصله در خصوص ارائه خدمات دارویی رسیدگی شده است؛ همچنین 97 مورد بازرسی نیز از واحدهای آرایشی و بهداشتی داشتیم و در این خصوص به 9 شکایت مردمی رسیدگی شد.

وی اضافه کرد: همچنین از دیگر اقدامات مهم صورت گرفته در طی یک ماه اخیر می‌توان به صدور 93 مجوز صادرات و واردات مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی، 72 مورد بازرسی از خرده فروشی‌های گیاهان دارویی (عطاری‌ها) و باشگاه‌های ورزشی، 797 مورد پاسخگویی به شکایات و تماس‌های تلفنی مرتبط با شیرخشک و غذاهای ویژه، بررسی 93 مورد نمونه‌ دریافتی در آزمایشگاه کنترل غذا و دارو (ارسالی از مدیریت امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی) و همچنین بررسی 11 مورد نمونه دریافتی در این آزمایشگاه (ارسالی از مرکز بهداشت) اشاره کرد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان گفت: این معاونت در تمامی ایام سال به‌خصوص در مناسبت‌های خاص ملی و مذهبی برنامه‌های اجرایی و نظارتی خود را در موضوعات غذا، دارو، فرآورده‌های طبیعی، سنتی، مکمل، شیرخشک، تجهیزات و ملزومات پزشکی، آزمایشگاه کنترل غذا و دارو و غیره دارد و از مردم هم می‌خواهیم که هرگونه مشکلی در این حوزه مشاهده کردند بلافاصله موضوع به سامانه تلفنی 190 اعلام کنند تا آن موضوع توسط بازرسان معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد مورد پیگیری و بررسی قرار بگیرد.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • منش طلبگی | الماس گرانبهای روحانیت
  • کشف بیش از دو هزار کالای آرایشی و بهداشتی تقلبی در فروردین ماه
  • درخشش گنجی از لاهور
  • کشف ۲۵۷۶ قلم کالای آرایشی و بهداشتی تقلبی در مشهد
  • بنوش و بمیر!
  • ماه مو ؛ عرفان طهماسبی
  • علائمی که نشان می‌دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده‌اید
  • هواداری که بازیکنان از او درخواست سلفی دارند!
  • روز معلم و بهانه‌ای برای نوشتن روزگار معلمی 
  • آشنایی با زنان عارفی که مردان دانشمند از محضرشان درس گرفتند